+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe QR-code voor Certificaat van Oorsprong
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Nieuwe QR-code voor Certificaat van Oorsprong

Vanaf 9 juli 2024 heeft de Kamer van Koophandel (KvK) een QR-code toegevoegd aan het Certificaat van Oorsprong. Deze nieuwe toevoeging is ontworpen om het verificatieproces sneller en efficiënter te maken voor iedereen die een Certificaat van Oorsprong wil controleren.

Hoe werkt het?

De QR-code op het Certificaat van Oorsprong leidt direct naar de verificatiewebsite van de International Chamber of Commerce (ICC). Dit betekent dat je eenvoudig de QR-code kunt scannen met je smartphone of ander apparaat om snel toegang te krijgen tot de verificatiepagina. Hoewel de QR-code je naar de juiste website leidt, moet je enkele gegevens zoals het legalisatienummer en de datum nog steeds handmatig invullen.

Waarom deze verandering?

Deze aanpak is zorgvuldig gekozen met het oog op beveiliging. Door te voorkomen dat alle documentgegevens direct toegankelijk zijn via de QR-code, wordt een extra beveiligingslaag toegevoegd. Dit minimaliseert de kans op misbruik en verhoogt de veiligheid van jouw gevoelige informatie.

Wat betekent dit voor jou?

Voor bedrijven en handelspartners betekent deze verandering een vereenvoudiging van het verificatieproces zonder concessies te doen aan de veiligheid. Zo kun je sneller verifiëren of een Certificaat van Oorsprong legitiem is, wat tijd bespaart en de efficiëntie verbetert. Tegelijkertijd blijven jouw gegevens beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

25 jul. 2024 at 09:55
2 min
Gepubliceerd door:
Marieke Menkveld-Theijssen
Sr. Export Documentation Agent
Contact opnemen
  • Exportdocuments.com
  • Terborgseweg 102
  • Doetinchem
  • 7005 BC
  • Nederland
+31(0)884321888
[javascript protected email address]